Visa Bläddra

Uppsala cykelförening

Den 25 mars 2006 bildades Uppsala cykelförening och har sedan dess arbetat för att förbättra vardagscyklismen i Uppsala. Det gör vi genom att föra en dialog med politiker och stadsplanerare, ha en egen hjälp-till-självhjälpscykelverkstad, bjuda in föreläsare och hålla filmvisningar, sprida fakta om cykels möjligheter och ordna allehanda aktiviteter som lastcykelprovning och föreläsningar.

Uppsala cykelförenings mål är att Uppsala ska bli en helt igenom cykelvänlig stad, där merparten av transporterna görs med cykel. Vi jobbar för att hela Uppsala ska ha en cykelinfrastruktur av hög kvalité, där många olika sorts cyklar rullar, som lastcyklar, liggcyklar, vikcyklar, påhängscyklar, velomobiler, cyklar med cykelkärra, mm. Vi vill se människor i olika åldrar och livssituationer välja cykeln som det snabbaste, enklaste och säkraste färdmedlet.

Ett av Uppsala cykelförenings största projekt är den lastcykelpool vi driver i Uppsala, tack vare ett generöst bidrag från Trafikverket och engagemang från våra ideella fordonsvärdar. Det finns idag 11 lastcyklar och 17 cykelkärror tillgängliga för våra medlemmar. Att låna kärra ingår i medlemsskapet, medans en betalar en liten slant för att hyra lastcykel. Vi vill ge så många Uppsalabor som möjligt tillgång till en lastcykel nära sig, och underlätta lån och användning av lastcykel för transport av barn, matkassar, husdjur, trädgårdsgrejer, flyttkartongar, mm.

Uppsala cykelförening vill verka för en hållbar framtid, och ser cykeln och cyklismen som en viktig del av lösningen för en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar stad.

Styrelsen

Styrelsen för år 2022 består av följande personer:

Kontakta oss

E-post: info@ucf.se

Organisationsnummer: 802434-6507
Adress: Uppsala Cykelförening
c/o Daniel Jones
Ulleråkersvägen 60
756 43 Uppsala